Jag som driver Vinterrosen är utbildad landskapsarkitekt med specialområdet planteringsdesign. Förutom att ha påtat i trädgården sedan barnsben har jag även utbildat mig inom konst och design och arbetat i blomsterbutik.

Djur och natur är väldigt viktigt för mig och skänker mig både lugn och inspiration. I min egen trädgård bjuder jag därför gärna in djurlivet och blir lika glad varje gång en humla eller fjäril sitter bland blommorna. Förutsättningarna för djurlivet är dock väldigt olika på olika platser, men det som är lite extra trevligt är att djuren främst bryr sig om innehållet i trädgården. Detta gör det möjligt att utforma trädgårdar i en mängd olika stilar och ändå kunna njuta av en vacker fjäril som fladdrar förbi. Men det allra viktigaste för mig är att hjälpa er skapa den trädgård som ni drömmer om.

Ida Blomberg, landskapsarkitekt

När jag gestaltar utgår jag förutom från era önskemål även från er trädgårds karaktär och förutsättningar för att ni ska få en trädgård som håller under lång tid utan att ni ska behöva utföra mer trädgårdsskötsel än ni önskar. För det mesta ritar jag för hand eftersom kreativiteten är friare då, men de handlingar vi överlämnar till er är självklart av den typ som passar ert projekt allra bäst.

Främst arbetar vi på Vinterrosen i de mindre skalorna, med trädgårdar och platsdesign, men särskilt gällande vegetation och växtrika miljöer arbetar vi även med större projekt. Vi hjälper förutom privatpersoner även företag, bostadsrättsföreningar och offentlig sektor. Så behöver ni hjälp att utveckla eran utomhusmiljö är ni varmt välkommen att kontakta oss.